Laten we samen actie ondernemen, nu!

Wij, Neo en Nea, bezorgde burgers over het klimaat, zullen je begeleiden bij het begrijpen van de problemen en het ondernemen van actie.

Wat begrijpen?

Om actie te kunnen ondernemen bij een probleem, zijn we ervan overtuigd dat we het moeten begrijpen.

Klimaat

Het klimaat verandert door de toename van broeikasgassen veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen: olie, gas en steenkool. Er zijn een aantal manieren om klimaatverandering te begrijpen …

Lees meer

Energie

Fossiele brandstoffen zijn overal in ons dagelijks leven en hebben zoveel bijgedragen aan ons comfort dat we ons moeilijk kunnen voorstellen dat we ze niet meer nodig hebben of dat we ze zelfs maar minder kunnen gaan gebruiken. Om uit te vinden waar, is er een hulpmiddel dat je kunt gebruiken: de koolstofvoetafdruk!

Lees meer

De koolstofvoetafdruk

Dit is een eenvoudig hulpmiddel waarmee je in een paar minuten kunt zien waar de uitstoot van broeikasgassen in je dagelijks leven verborgen zit.

Waarom actie ondernemen?

De beste manier om een probleem op te lossen is actie ondernemen. Heel eenvoudig. Maar ook…

imgeconomy (1)

Besparen


Je energieverbruik verminderen betekent ook je uitstoot verminderen en geld besparen.

wrapperhappiness (1)

Gelukkig zijn


Veel mensen die een koolstofarme levensstijl hebben aangenomen, zijn zeer gelukkig.

wrappermore-free (1)

Vrijer zijn


Hoe lager je uitstoot, hoe minder energie je levensstijl verbruikt en hoe minder afhankelijk je bent.

Wat men over ons zegt

ce-quils-disent-de-nous

Wat men over ons zegt

Ce site m’a vraiment permis d’y voir plus clair sur comment s’y prendre pour agir pour le climat … Ca permet de prioriser ce qu’il faut faire, arrêter de se prendre la tête pour des petites choses qui n’ont que peu d’impact pour dégager du temps et réfléchir à celles qui en ont vraiment ! C’est top !

Deze site heeft me echt geholpen om duidelijker te zien hoe ik actie kan ondernemen voor het klimaat … Het helpt me om prioriteiten te stellen, om te stoppen met me zorgen te maken over kleine dingen die weinig impact hebben en om tijd vrij te maken om na te denken over de dingen die echt belangrijk zijn! Het is geweldig!

Een platform dat precieze informatie, cijfers en hulpmiddelen om actie te ondernemen samenbrengt! De ervaring is leuk, praktisch en uiterst concreet.

Het is een geweldige ontdekking die het gemakkelijk maakt om actie te ondernemen, en vooral om af te stappen van individuele actie naar de collectieve dimensie!